У Львові зварили джазове пиво з чорної смородини. Фото
17.06.15

Спеціально до Міжнародного джазового фестивалю Alfa Jazz Fest 2015 у Львові зварили пиво “Jam”. Особливим інгредієнтом цього пива, звареного у Театрі пива “Правда”, є українська чорна смородина.

Автором рецепту пива “Jam” є новий головний пивовар “Правди” Корі МакГіннес.

“Ще коли я вперше приїжджав до Львова, ми з командою “Правди” говорили про пиво з фруктами. І я запропонував використати чорну смородину”, - розповідає пивовар.

У пиво “Jam” додали 200 кг чорної смородини, а також чотири сорти німецького солоду.

Дивіться також: Театру пива “Півроку”. Все найцікавіше в цифрах

“Якби у пиво ми не додавали смородини, то воно було б оксамитовим. А так “Jam” нагадує кислувате ягідне вино. Пиво не сильно охмелене, я хотів, аби в центрі уваги залишався смак ягід. Воно має сильний аромат чорної смородини, це легкий літній сорт пива”, - додає Корі МакГіннес.

Пивовар каже, що найкраще “джазове пиво” смакуватиме з сирами, фруктами та легкими закусками.

“Воно ідеально підійде для пікніка, наприклад, з сиром брі”, - сказав МакГіннес.

Міцність пива — 4%. Зараз воно дозріває, а в продажі у Театрі пива “Jam” з'явиться якраз до фестивалю час Alfa Jazz Fest, що проходитиме у Львові 26-29 червня.

Дивіться також: Alfa Jazz – не тільки музика. Події у Львові, які не можна пропустити