Сьогодні - Чистий Четвер. На Галичині саме в цей день починають випікати великодні паски. Пропонуємо Вам 2 прості рецепти паски від Оксани Волошиної, керівника мережі пекарень “Братванка”.
Традиційна українська паска
Багатою вважають паску, в яку додають багато жовтків. Вона замішується на опарі з молока або вершків і вимішується дуже довго. Як правило, в традиційну паску додають родзинки та прикрашають білою білковою помазкою.
Опара:
- Вершки - 100 мл;
- Молоко - 100 мл;
- Дріжджі - 40 г;
- Борошно - 500 г.
Інгредієнти:
- 510 г борошна;
- 100 г вершків;
- 100 г молока;
- 170 г масла;
- 13 жовтків;
- 200 г цукру;
- 160 г ізюму;
- цедра лимона до смаку.
Приготування:
Спершу готуємо опару з вершків, молока, дріждів та муки. Залишаємо постояти на 3-4 години, щоб вона “підійшла”. Потім збиваємо жовтки з цукром, маслом (не розтопленим, а м’яким) та вершками до однорідної маси. Цю суміш додаємо до тіста з опари та борошна. Загалом тісто потрібно вимішувати близько години часу руками, або 35 хвилин в машині для вимішування тіста. Вкінці тісто розкладаємо у форми та випікаємо.
Сирна паска
Ще є один цікавий різновид паски, це - “Сирна паска”. Її готують із домашнього сиру. Фактично це пасхальний десерт. Така паска вважається дієтичним продуктом, бо не містить яєць. Вона не випікається. Тут лише змішуються основні інгредієнти. А це - домашній сир, масло, горіхи, цукати, родзинки та цукор.
Інгредієнти:
- 500 г домашнього сиру, перетертого через сито
- 150 г цукру
- 125 мл склянки сметани
- 100 г вершкового масла
- 120 г родзинок
- 80-100 г цукатів та сухофруктів
Приготування:
Домашній сир - перетирається через металеве сито до однорідної маси (щоб не було крупинок). Потім додається сметана, масло, цукор та інші інгредієнти (можна збільшити чи зменшити кількості родзинок, цукатів та сухофруктів відповідно до смаку).
Сирну паску ставлять в форму і в холодильник на 12 годин.
Смачної паски та веселих свят!
Новини за категоріями
Криївка / Видавництво старого лева / Перша львівська грильова ресторація м’яса та справедливости / Біля Діани / Львівська копальня кави / Гасова лямпа / Мазох-café / Найдорожча ресторація Галичини / Дім легенд / Під Золотою Розою / Лівий берег / Львівські пляцки / Пструг, хліб та вино / Зеник МИТНИК / Львівська майстерня шоколаду / Брама / За Жоржем / Маки / Дідо / Видавництво старого лева / Фонд вільних та небайдужих / Just Lviv It! / Хостел Just Lviv It! / Just Old Tram / Два кроки від хати / Львівські цяцьки / Кейтеринг / Лабораторія їжі / Їдальня "УКУ" / Випічка / Братванка / Leopolis Grand Prix / Lviv Klez Fest / Пошта на Друкарській / ПРАВДА Пивний театр / Ринок зброї "Під Арсеналом" / !FEST-команда / Італійський дворик / П'яна вишня / Реберня / !FESTrepublic / Квітка. Майстерня будинків / !FEST COFFEE MISSION / Дуже висока кухня / Дзиґа / Grand Cafe Leopolis / Школа вільних та небайдужих / Авіація Галичини / Craft Beer & Vinyl Music Festival / Opera Underground / !FEST hotel / !FEST доставка / Кооператива молока / Гризло / Апартаменти Just Lviv It! / !FEST FOOD MISSION