Кав’ярня «Біля Діани на Ринку» мінімізує відходи
17.06.17

Зменшуємо кількість сміття у відкритій кав’ярні “Біля Діани на Ринку”. Холдинг емоцій «!FEST» працює над загальною стратегію зменшення продукування сміття для мережі свої ресторанів. Робимо це з допомогою ініціативи “Zero Waste Lviv”.

Вже почали впроваджувати принципи мінімізації відходів в першій кав’ярні Холдингу - “Біля Діани на Ринку”.

На сьогодні тут уже:

  • розпочали сортувати сміття: скло, папір, органічні відходи та пластикові корки;
  • в кав’ярні немає одноразової тари: стаканчиків та пластикових коробок, а також пластикових соломок для напоїв;
  • відмовились від цукру в стіках, щоб не продукувати відходи від пакетиків для сортування цукру;
  • овочі та фрукти на “Діану” закуповуємо уже попередньо почищені від шкірок.

Ще плануємо розробити для відвідувачів індивідуальні Zero Waste набори: горнятко для кави з собою, контейнер для їжі та сумку. З часом відмовимось від напоїв, які закуповуємо в тетрапаці - будемо використовувати скляну тару. А для пакування їжі з собою будемо застосовувати паперові пакети.

Біля Діани на Ринку - перший ресторан, в якому ми впровадили ці принципи, але плануємо використати цей досвід та впровадити принципи Zero Waste і в інших ресторанах мережі. Так, цукор в кубиках замість цукру в стіках ми вже використовуємо у “Пошті на Друкарській”, Галицькій Жидівській кнайпі “Під Золотою Розою”, “Пструг, хліб та вино” та в “Домі Легенд”.