Живемо на Галичині – в краї, де міцно тримаються традицій. Тому новина, що від нині за тиждень буде Великдень, не оминула нікого. :-)
Ми підготували маршрут нашими кнайпами у Львові для тих, хто твердо вирішив цього тижня тримати піст. Не переживайте, далеко від центру йти не доведеться.
Понеділок
Пропонуємо почати маршрут у ресторані Пструг, хліб та вино. Погода сприяє - можна й на дворі посидіти. У меню є річкова форель із різними гарнірами, дуже добрі канапки з овочевими та рибними намазанками. Поза тим – овочеві закуски і салат з мідіями, якщо хочеться чогось незвичного. Перші страви в Пстругу – без м'яса, але на основі вершків або зі сметаною.
Вівторок
Скільки вже було розмов про оновлення Дзиґи! Маєте нагоду до всього ще й меню перевірити. Основна пісна пропозиція в ньому - рієт зі скумбрії. Є смачні вареники з вишнею і традиційні, з картоплею. Салати в Дзизі теж є, і вони смачні. До пісного меню – салат з селери.
Середа
Галицька жидівська кнайпа “Під Золотою Розою” - крапка для вечері в середу. І хоча на вході кажуть “Шалом”, але їжа тут не кошерна, кухня все ж галицька. У меню “Рози” є широкий вибір страв без м’яса: багато риби (короп фарширований на пательні з картоплею та грибами у вершковому соусі, короп під пірниковим соусом, скумбрія печена). З перших страв: зупа з ярини й овочевий суп-пюре. Є теж широкий вибір закусок: хумуси (традиційний і нетрадиційні: гарбузовий, буряковий, шпинатний), оселедець. Ну і салати.
Четвер
Пропонуємо Пошту на Друкарській. Основна страва там – нарізанці. Такі собі крафтові макарони. Є багато різних варіантів рецептури, з пісних: із грибами, ягодами, песто. Є фетучіні з лососем.
Ну, або Гасова Лямпа. Тут теж є риба: люксусова макрель (запечена скумбрія в пряному маринаді з овочами). Є печена картопля і дошка квашенини. З салатів - грецький, який можуть приготувати без бринзи.
П’ятниця
Страсна п’ятниця – це один з найсуворіших днів Великого посту. Тут рекомендуємо Дуже високу кухню. Це ресторан без меню, де команда кухарів ну дуже любить приймати виклики та готувати унікальні страви з додаванням несподіваних інгредієнтів. Спробуйте! Думаємо, їм і вам сподобається.
Субота
Якби ви мали час на здибки в суботу, чи раптом так сталося, що зі всім справились і до готові Великодня, треба на швидко перекусити в центрі. Тоді – Львівські пляцки. Тут можна скуштувати лососевий штрудель зі шпинатом, а також міні-штрудель зі шпинатом і сиром фета.
Ще маємо широкий асортимент страв без м’яса в наших “м’ясних кнайпах”. Але вирішили не включати їх у маршрут. Від спокус - подалі ;-).
Так-так, і Реберня має в меню рибу, а ще овочеві асорті, салат з капусти та корінців, овочевий бульйон. І Перша Грильова ресторація “М’яса та справедливости” готує овочевий салат, форель та скумбрію. Можете завітати й після свят.
Неділя
На сам Великдень рекомендуємо йти в нашу нову кав’ярню. Перевіряти чи справді такий смачнюче те тістечко Leopolis в новому Grand Сafe Leopolis. Кав’ярню плануємо відкрити ще цього тижня в тестовому режимі.
Новини за категоріями
Криївка / Видавництво старого лева / Перша львівська грильова ресторація м’яса та справедливости / Біля Діани / Львівська копальня кави / Гасова лямпа / Мазох-café / Найдорожча ресторація Галичини / Дім легенд / Під Золотою Розою / Лівий берег / Львівські пляцки / Пструг, хліб та вино / Зеник МИТНИК / Львівська майстерня шоколаду / Брама / За Жоржем / Маки / Дідо / Видавництво старого лева / Фонд вільних та небайдужих / Just Lviv It! / Хостел Just Lviv It! / Just Old Tram / Два кроки від хати / Львівські цяцьки / Кейтеринг / Лабораторія їжі / Їдальня "УКУ" / Випічка / Братванка / Leopolis Grand Prix / Lviv Klez Fest / Пошта на Друкарській / ПРАВДА Пивний театр / Ринок зброї "Під Арсеналом" / !FEST-команда / Італійський дворик / П'яна вишня / Реберня / !FESTrepublic / Квітка. Майстерня будинків / !FEST COFFEE MISSION / Дуже висока кухня / Дзиґа / Grand Cafe Leopolis / Школа вільних та небайдужих / Авіація Галичини / Craft Beer & Vinyl Music Festival / Opera Underground / !FEST hotel / !FEST доставка / Кооператива молока / Гризло / Апартаменти Just Lviv It! / !FEST FOOD MISSION