!FEST доставка та Молокія для тебе: рецепти сніданків
10.04.20
Час бізнесам об'єднуватись в спільних добрих проєктах! Вирішили спільно з Молокією розповісти про невелику колаборацію – доставку молочних продуктів додому через !FESTдоставка.


Залишайтесь вдома, подбайте про найрідніших і будьте здорові!


Також хочемо поділитись рецептами простих сніданків від шеф-кухарів Дуже високої кухні, які готуються на основі молочних продуктів.

Панкейки

На 16 шт. маленьких

Для сухої суміші

285 г борошна
4 г розпушувача
2 г харчової соди
6 г солі
14 г цукру
Все змішати

Для тіста

На 310 г сухої суміші
2 жовтки
2 білки
340 г кефіру кімнатної темп.
225 г сметани 10-15% кімнатної темп.
60 г вершкового масла, розтопити і охолодити.

  1. Збити білки.
  2. В окремій мисці змішати жовтки, кефір, сметану до однорідності.
  3. Перемішуючи, повільно влити вершкове масло.
  4. Потім швидко вмішати білки.
  5. Вилити рідку суміш в миску з сухою і швидко перемішати. Нормально, якщо трохи залишаться грудки.
  6. Розігріти сковорідку і негайно смажити млинці.

Ліниві вареники

На 4 порції

Тісто

800 г сир
105 г цукор
110 г борошно
5 г ванільний цукор (опція)
3 жовтки
3 г сіль

  1. Сир протерти через сито і викласти в миску,
  2. Додати жовток і вмішати
  3. Просіяти борошно в миску з сиром, всипати цукор, сіль, ванільний цукор.
  4. Замісити тісто
  5. На дошці, що присипана борошном, скачати ковбаски з тіста
  6. Нарізати на шматочки приблизно по 10 г
  7. Варити в підсоленому окропі
  8. Виймати шумівкою, коли спливуть, даючи стекти воді.
  9. Полити розтопленим вершковим маслом

Соус

100 г сметана
20 г цукрова пудра
30 г йогурт
5 г ванільний цукор або 1 г ванільний екстракт
30 г Лимонний сироп або 15 г лимонного соку і 15 г цукру

Все змішати

Помадка

220 г вершкового масла
450 г молока
225 г вершків, бажано 33%
710 г цукрової пудри 

  1. Масло, вершки, молоко, цукор помістити в сотейники і варити при постійному перемішуванні до досягнення 116ºС.
  2. Зняти з вогню, дочекатися остигання до 110 С.
  3. Перелити в міксер і збивати лопаткою близько 10 хв до утворення кристалічної маси. Або збивати дерев'яною лопаткою вручну
  4. Викласти на силіконовий мат або пергамент
  5. Дати повністю охолонути і підсохнути, потім нарізати

Для соусу до йогурту

100 г помадка
50 г молоко

  1. Розігріти в сотейнику молоко
  2. Покришити помадку
  3. Помішуючи, розтопити помадку в молоці
  4. Охолодити сотейник в мисці з крижаною водою, збиваючи сироп вінчиком.
  5. Подати з грецьким йогуртом і тонко нарізаною м'ятою