ТОП-5 улюблених страв шеф-кухаря ресторану «Дуже висока кухня» Юрка Кошика
16.03.23
Юрко Кошик — людина, яка знається на добрій їжі та закладах, де можна смачно поїсти. Розпитали його про улюблені страви в кнайпах нашого Холдингу. Щоб було чесно, попросили не вносити у список Дуже високу кухню, в якій він шеф-кухар. Зберігай собі рекомендації для файного вечора! 


Трохи про Юрка: 
В юності займався регбі, вчився на архітектора, проте став шеф-кухарем. Кар’єру у Холдингу розпочав у 2013 і з того часу встиг попрацювати з багатьма проєктами: Біля Діани на Ринку, Мазох, Театр пива «Правда», та інші.  Зараз розвиває унікальний ресторан — Дуже висока кухня. Тут немає сталого меню, а гості разом з шефами можуть вигадати для себе страву. 

Юрко може багато розповісти про їжу, проте радить куштувати, тож лови ТОП-5 його рекомендацій. Май на увазі, підбірка суб’єктивна. Усі страви — особисті рекомендації Юрка! Далі — пряма мова: 

«Почати трапезу рекомендую з закладу Пструг, хліб та вино і скуштувати їхній супер хрусткий і свіжий багет з намазанками і келихом білого рислінгу. То справжній кайф!

Далі — запечений кістковий мозок в Театрі Пива «Правда». Це страва, яку ми готували з першого дня роботи закладу, коли я працював там кухарем, змінювалась лише інтерпретація. Цей «делікатес» вже дуже довго у моєму списку супер смачних страв. 

Якщо зупа, то в мене є лише один варіант — Криївка і їхня грибна юшка. Я обожнюю гриби і концентровані смаки, а там ще й вушка з грибами. 

З м’ясних страв раджу скуштувати Бернардинський стейк від Ката. Я люблю альтернативні стейки, вони мені цікавіші і більш насичені смаком та текстурою, цей саме такий. 

На десерт всі дороги ведуть в одне місце — Grand Cafe Leopolis. В мене там є один найулюбленіший десерт — горішки. Так, звичайні горішки:) Коли береш саме їх, то завжди отримуєш те, чого очікуєш. Ну і до горішків треба випити кави, без молока і цукру, просто фільтр». 

Тепер маєш меню для гастро-туру містом, тож чекаємо у гості! ❤️