Відкриття літа: нові ресторанні проєкти Холдингу !FEST у Львові
29.08.24
Літечко минає, але в нас назбиралось нових відкриттів за сезон! Тож розповідаємо: 

Міське кафе «Гомін» 

За літо встигли відкрити цілих два «Гомони». На площі Ринок, 32 і на вул. Лемківській, 15а. 


Обидва простори мають спільну ідею — заклади створені для того, аби душевно погомоніти зі своїми. В «Гомоні» — легко зупинитись і відчути момент, краще усвідомити себе. В меню — їжа, котра не збиває той вайб і атмосферу, — неважка та збалансована, не надто гостра чи кисла, тобто не надто складна. Про таке меню часто говорять «comfort food», і так, ця комфортна їжа для кожного своя. Тож в Гомоні можна скуштувати і палюшки чи рулет з млинців, а, водночас, і пасту з рапанами чи тартар з артишоком. Інтер’єри — і у центрі міста на Ринку, і поруч з !FESThotel на Лемківській — такі, щоб не заважати душевному гомону гостей. А ще, часом тут можна спостерігати виставки.   

Велика трійка

Рамен, том-ям і борщ — як повноцінні страви, а не просто супи. 

Ще один ресторанний проєкт, котрий ми відкрили у просторі Реберні на Стрийській. Так, замовляючи страви з «Великої трійки» в Реберні — маєш унікальну можливість отримати прибори :) 


Ми відібрали три різні за походженням страви, з різних традицій і частин світу, але створили їх з особливою увагою і любов’ю — рамен, том-ям та борщ. Кожна із позицій меню має варіації — точно є опція, біля котрої ставимо «рекомендуєм саме оцю», але є вибір і для тих, хто не їсть м’яса, чи, скажімо, полюбляє цікавішу альтернативу тої чи іншої знаної страви. І борщ, і том-ям, і рамен має свою, унікальну подачу, тривалий процес підготовки, але ти цього не відчуєш, бо видаємо страви швидко. Тож рекомендуємо спробувати всі 3, лиш не за один день, бо порції тут великі — 600-700 грамів. І для українців борщ має окрему ціну :)

ПАНІ ФРІДА. ТАКО, ДВІЖ, КРАФТ, ПЛІТКИ. 

Справжні тако, маргарита і трохи пліток. 

Найсвіжіший з нових наших форматів — такерія під назвою «Пані Фріда» — з’явилась у Львові у серпні на вулиці Шевській, 1. 


Почалось з того, що один із наших партнерів відкрив у Латинській Америці такерію, котра досить швидко стала популярною, тому було прийнято рішення спробувати запустити такерію у Львові. Мета була зробити тако максимально автентичними, справжніми, такими, як вони смакують у Мексиці. Тому наші кухарі поїхали до Мексики для того, щоб перейняти досвід тамтешніх таконь’єрос. Суміш на тортиль’ї (Meseca) ми привозимо з Мексики, так само як перці та пасту із зерна анато для маринаду ачотте. Решту готуємо з інгредієнтів, які можна знайти в Україні. До тако пропонуємо лимонади і два види «Маргарити», а також текілу і мескаль у традиційній мексиканській подачі. 

Ми собі нафантазували, що було би, якби Фріда (надихалися Фрідою Кало, яка є, мабуть, найбільш впізнаваним символом Мексики в популярній культурі) приїхала до нас і почала впроваджувати мексиканські гастрономічні традиції. Окрім того, якщо подивитися на орнаментику і образи мексиканського традиційного мистецтва та порівняти їх з традиційним мистецтвом Карпат, то можна знайти багато подібного. Тому у дизайні проєкту ми використовували таку собі «суміш Мексики та Карпат». Тож справжні тако, маргарита і плітки, бо як не пліткувати за тим всім — це все яскравий двіж з Пані Фрідою!

«Grill Lab» на Стрийській

В якості бонусу – повернення фестивального улюбленця!

Якщо тобі знайомі фестивалі на !FESTrepublic, то певно є в темі. Цей м’ясний фестивальний pop-up наша команда на теплий сезон’2024 оселила поруч із Ребернею на Стрийській.


«Grill lab» почався з великої труби, яку хотіли перетворити на справжній смоукер у стилі американського барбекю. Ми переварювали і змінювали конструкцію труби, завіс, топок і димоходів. Базові речі виходили, але ми не з тих, що зупинились би на простому. Хотілося чогось схожого, як в колєг американців – соковитого м'яса. 

Ми досліджували, готували та тестували нові продукти на фестивалях, де люди казали правду про те, що ми створювали. Це був справжній виклик: іноді ми починали коптити в одинадцятій годині вечора і завершували аж через 14-16 годин. А в той час, поки одні працювали вночі, інші тримали страви на підігріві, працюючи над гарнірами і додатками. Ми випробували безліч інгредієнтів: від свинячої лопатки (pulled pork) і жирнючих свинячих шпондерів до яловичини, курятини, кров'янок, моркви, мідій, слив, баклажанів, капусти і навіть артишоків. Наша труба бачила більше продуктів, ніж можна уявити! І тепер ми готові ділитись результатами нашої праці з тобою <3. 

Поки тепло – забігай до озера Ducks Lake на Стрийській і куштуй справжнє круте м’ясо з барбекю!